Sant enligt vem?

Vems förväntningar ska man lyssna på?
Hur bryter man sig loss från vänner, familj och kanske sig själv?
Hur vet man att det man känner är det rätta

Sant enligt vem? handlar om en ung person, på väg att bryta sig loss från såväl föräldrar som kompisgäng; en person som vill göra slut med sin lilla värld för att upptäcka det som ännu är okänt, vilket sätter vänskap och familjerelationer på spel. Sant enligt vem? är ett närgånget drama som ställer frågor om tillit, grupptryck, missförstånd, längtan och mod.

Med utgångspunkt i ett fysiskt dansant berättande, skapar vi en upplevelse där publiken får följa tankarna hos en tonåring och en förälder – på väg åt varsitt håll.

Manus & regi Jimmy Meurling
Medverkande Sofia Södergård & Mats Qviström
Musik Magnus Larsson
Kameraprojektioner Helene Berg
Mask Helena Bernström
Dramaturg Susanne Marko
Koreograf Sofia Södergård
Koreografikonsult Cajsa Godée
Teknik Anthony Cooks
Dramapedagog Lena Yxner
Stillbildsfoto Martin Skoog
Producent Susanna Gustavsson

Foto: Martin Skoog

Om regissören och dramatikern Jimmy Meurling

Jimmy Meurling är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har genom åren arbetat med mängder av föreställningar på flera av Sveriges största scener, nu senast Västanå Teaters succé Charlotte Löwensköld. Han är också intiativtagare, projektledare och regissör till storsuccén och allkonstverket Satans demokrati. Sant enligt vem? blir Jimmys sjätte produktion på Teater Tre.

Om Teater Tre
Teater Tre startades 1979 och är en är en mimbaserad visuell teater där rörelse, text och musik blandas. Sedan sexton år tillbaka har vi vår hemvist på Rosenlundsgatan i Stockholm där vi skapar scenkonst med en unik spännvidd från bebis till ungdomar. Teater Tre turnerar i hela Sverige och världen och bedriver också gästspelsverksamhet. Gruppen har stöd från Kulturrådet, Stockholms Stad Kulturförvaltning, Stockholms Läns Landsting och Europeiska Kommissionen.

http://www.teatertre.se/

Teater Tres uppdrag
Teater Tres målsättning är att nå ut till alla barn, oavsett social eller kulturell bakgrund. Detta görs genom ett universellt scenspråk karaktäriserat av få ord och mycket rörelse. Föreställningarna har alla teman från vardagslivet vilka vi tror och hoppas att alla ska kunna identifiera sig med. Teater Tre vill sätta svensk teater för barn och unga på världskartan genom att få den unga publiken nyfiken på teater och sin egen kreativitet. Vi bedriver även en internationell gästspelsverksamhet på hemmascenen i Stockholm.

Pressen om föregångaren #santenligtmej

”…en omedelbar närvaro, känslighet och autenticitet i ett kroppsligt uttrycksfullt, skarpt och ömsint spel”SvD

”…det dansant snabba och rörelseemotionella – det är så vackert berörande”DN