Räven i den kolsvarta natten

En varm och pyttelite otäck saga om att få komma in i värmen. I den kolsvarta natten söker alla små djur skydd för mörkret och kylan. Den ena efter den andra knackar på hos den snälla kaninen som släpper in den ena främlingen efter den andra i sin lilla håla. För det är inte bara mörkt och kallt, det är också lite farligt där ute…

Detta är en alldeles underbar historia om att ta om hand varandra. Om att inte låta rädslan låsa någon ute. Om att omvärdera och innesluta. När den stora rävmamman tillslut dyker upp och är alldeles utom sig av oro blir även hon insläppt och glädjen vet inga gränser. Alla små djur får plats i rävmammans stora svans, ingen ska frysa och ingen ska vara rädd.

Teater Pero grundades 1983 och har sedan 1993 två scener på Sveavägen i Stockholm. Teater Pero arbetar med mim som grund, tillsammans med musik och dialog, och spelar för barn och unga över hela landet. Flera av Teater Peros pjäser har även spelats i övriga Europa samt i Asien, Afrika, Nordamerika och Australien. Teater Peros verksamhet bedrivs med stöd från Stockholms kulturförvaltning och Statens Kulturråd och Stockholms Läns Landsting.