MIM – EN STAND UP

Man tror en massa saker. Som att festen tar fart när man gått hem, att mackan alltid landar med smöret neråt och att komiker måste prata. Hela tiden. Det är inte sant. Lasse Nilsen är Sveriges tystaste komiker. Ibland. Han är även världens enda komiker som gått mimskola i Paris.

Lasse Nilsen kommer att bjuda på mim, fast inte. Standup, fast inte. Teater, fast inte. Mer allt på samma gång, fast bättre. Kombinationen standup och mim känns lika ovanlig som svår.

– Föreställningen handlar om att gå sin egen väg. Att bara komma på att det är mim man vill ägna sitt liv åt. Att åka till Paris utan att känna någon, utan att ha någonstans att bo eller ens kunna språket. Att följa sitt hjärta trots att mim förmodligen är ett av de svåraste karriärvalen man kan ge sig på.

Han är den enda komiker i världen som har fem års mimutbildning på den legendariska l’ecole de mime d’Etienne Decroux i Paris.
– Skolan startades av mimens fader Etienne Decroux som bland annat hade Marcel Marceau som elev. Han utvecklade den rena mimtekniken, ett tredimensionellt rörelsesystem.

Foto: Anna Thorbjörnsson

Kombinationen standup och mim ger Lasse verktyg som ingen annan har. Han har full kroppskontroll, kan skapa fysiska illusioner som ingen annan kan göra på en standupscen. Det blir komik som du aldrig sett förut.

“Rekommenderar verkligen hans show! Särskilt om man som jag har en dragning till gatuteater,
små mysiga teatrar och människor som väljer udda karriärer. Han gör inte bara sina bästa
nummer, utan man får också höra hans historia om fem år på mim-skola i Paris. Mim låter ju
ungefär lika roligt som att sitta på sin egen pung, men det här är betydligt roligare. Och intressant,
som sagt. Missa inte den föreställningen!”
Magnus Betnér, komiker

”Vilken sanslöst rolig föreställning Lasse Nilsen har gjort…. Han knäckte i fredags …..stående
ovationer”
Roger Westberg, chef Boulevardteatern

”Den FANTASTISKT underhållande humor-och-mim-showen med Lasse Nilsen på
Boulevardteatern: MIM-En stand up. Allvarligt talat. Skit i yogan, möhippan eller parmiddagen. Ta med en kompis till Lasse Nilsens nästa show. Det är non-stop skratt i en timme, kombinerat med upplevelsen att se någon som är otroligt skicklig på fysisk gestaltning.”
Karin Jihde, bloggare

www.lassenilsen.com