2 BECOME 1

”Vi sitter här på rummet och speglar oss i cd-skivor. Dom tittar på oss. Vi tittar på dom. Vi vill ta oss in i deras kroppar. D.v.s. vara och knulla Spice Girls. Vi tar på oss läppstift och nagellack. Vi tittar på varandra. Dom tittar på oss genom oss. Vi klär av varandra kläderna och sätter på varandra andra kläder.

P.s. Come a little bit closer baby d.s.”

2 Become 1 är en fysiskt vibrerande föreställning skapad och framförd av Jonna Ljunggren och Li Molnár Kronlid med musik av Niki Yrla. Verket utspelar sig i ett flickrum med fokus på hur Spice Girls känns, som sprakande lust i kroppen, utforskas sexualitet, femininitet och makt i ett rum där allt är tillåtet. Föreställningen hade premiär under Departurefestivalen på Stockholms Dramtiska Högskola, oktober 2016

Jonna Ljunggren och Li Molnár Kronlid
träffades när de studerade mimskådespeleri på Stockholms Dramatiska Högskola. De fann varandra konstnärligt i det gemensamma intresset för välrepeterade, tighta och formstarka föreställningar. Lis bakgrund inom koreografi och dans tillsammans med Jonnas inom skådespeleri och bildkonst resulterar i ett brett scen-konstnärligt uttryck med mimskådespeleri som bas. De jobbar utifrån egna erfarenheter och har ett förhållningssätt till arbetet där de utgår från Lust, i ordets dubbla bemärkelser.