Archive 2017

performances

Foto: Anders Thessing

KROPPKAKA

En upplysande och underhållande rörelserevy om språket alla kan som bjuder på magisk mim, fysisk filosofi, glad balett och teckenspråksallsång med Ika Nord

EN KROPP SÄGER MER ÄN TUSEN ORD

 

Foto: Martin Skoog

Sant enligt vem?

Sant enligt vem? handlar om en ung person, på väg att bryta sig loss från såväl föräldrar som kompisgäng; en person som vill göra slut med sin lilla värld för att upptäcka det som ännu är okänt, vilket sätter vänskap och familjerelationer på spel. Sant enligt vem? är ett närgånget drama som ställer frågor om tillit, grupptryck, missförstånd, längtan och mod.

Foto: Bengt Löfgren

Vem där?

En teaterstund där en nyfiken vän genom leken tar oss med till hennes magiska fantasivärld. Genom mim, röst och musik hittar vi det stora i det lilla. En rolig och sinnlig föreställning för de minsta och deras vuxna.

Connection Please, Ana Stanišić Foto_bubbla

Connection Please

FM-Cube360TM är en maskin som sänder ut hela världens massmediaflöde. Max och Bob arbetar ständigt med att hålla maskineriet igång. Plötsligt, under en reparation, får Max en elektrisk stöt och mediaflödet börjar rusa runt i hennes kropp. Kommer Max överleva de elektriska biverkningarna? Kan en människa ta in all information som dagens media sänder ut?

Nu byter vi samtalsämne, Rickard Hasslinger och Daniel Lindman Foto_ Jonas Jörneberg_bubbla

Nu byter vi samtalsämne

Ensam i tid och rum. Det finns inget här förutom det som är mitt.  Världen där ute är allas gemensamma uppfattning. Detta är min värld, mitt universum, mina regler och lagar. Här är fantasin verklighet. Men vår doktor är av en annan uppfattning: Han vill ta oss ur min värld och få oss att minnas det jag inte vill minnas. Nu ropar han på oss igen

Räven i den kolsvarta natten, Teater Pero Foto_ Jonas Jörneberg (1)_bubbla

Räven i den kolsvarta natten

I den kolsvarta natten söker alla små djur skydd för mörkret och kylan. Den ena efter den andra knackar på hos den snälla kaninen som släpper in den ena främlingen efter den andra i sin lilla håla. För det är inte bara mörkt och kallt, det är också lite farligt där ute… Detta är en alldeles underbar historia om att ta om hand varandra. Om att inte låta rädslan låsa någon ute. Om att omvärdera och innesluta. När den stora rävmamman tillslut dyker upp och är alldeles utom sig av oro blir även hon insläppt och glädjen vet inga gränser. Alla små djur får plats i rävmammans stora svans, ingen ska frysa och ingen ska vara rädd.

MUSIC

A.M.E Musikakt_bubbla

A.M.E

1:a november släpper A.M.E. sitt fjärde album på Spotify, Soundcloud och iTunes. A block of dew är inspelad i egen studio och är det första albumet som Anna Maria Engberg producerar på helt egen hand. Stråkar, delaysprängda gitarrer och ca tusen omnicords bygger ett ljudlandskap som bäddar in uppriktiga, ibland underfundiga texter. 12 låtar skapar ett album där slumpen samarbetar med magkänslan men inte gör en enda kompromiss…som inte är vald.