NU BYTER VI SAMTALSÄMNE – Rickard Hasslinger & Daniel Lindman Agorander

”Ensam i tid och rum.
Det finns inget här förutom det som är mitt.
Världen där ute är allas gemensamma uppfattning.
Detta är min värld, mitt universum,
mina regler och lagar.
Här är fantasin verklighet.
Men vår doktor är av en annan uppfattning: Han vill ta
oss ur min värld och få oss att minnas det jag inte vill minnas. Nu ropar han på oss igen”

”Nu byter vi samtalsämne” utspelar sig inuti Georges huvud. Där han har skapat sin egen värld med olika vänner och monster. Hans bästa vän Hjalmar leker med honom och håller honom fast i hans fantasivärld.

I den riktiga världen försöker en doktor få George att minnas sitt mörka förflutna i ett trasigt hem och en ständig förflyttning mellan olika fosterhem. Detta i ett försök att återställa Georges psykiska hälsa och få honom att lämna sin fantasivärld.

Georges verklighetsbild rubbas och han kastats mellan lekfull fantasi och plågsamma minnen.

Detta är en historia om ensamhet, vänskap och kraften av fantasin hos en psykiskt annorlunda person. En föreställning som blandar Mim, modern dans och teater.

Daniel och Rickard skapade denna föreställning under sitt examensår på Stockholms Dramatiska Högskola (STDH)

Rickard Hasslinger är en frilansande mimskådespelare som för tillfället är stationerad i Stockholm. Han har arbetat på olika teatrar och grupper sedan han examinerades från STDH som teater 3, Västanåteatern, Satans demokrati bland annat.

Daniel Lindman Agorander är utbildad mimskådespelare från STDH. Innan utbildningen frilansade han som gatuartist och stuntman men det har han numer ersatt nästintill helt med scenkonst. I somras axlade han den manliga huvudrollen i Västanå teaters uppsättning ”Charlotte Löwensköld” och under hösten har han varit pappaledig till sina två barn.